Boten 

De vereniging beschikt over acht uitstekende kielboten van het type Polyvalk. De boten zijn in uitstekende staat van onderhoud en zijn bovendien compleet uitgerust. Er zijn 2 met een (sterke) elektrische buitenboordmotor, de andere hebben een 2,5 pK benzinemotor.

 

Gebruik van de zeilbotenValk kever intrductie

Leden, mits zeilbevoegd, kunnen voor de zaterdag of zondag tot maximaal 5 dagen van te voren telefonisch een boot bespreken voor een halve of, wanneer mogelijk, een hele weekenddag. Voor door de week is er geen reserveringssyteem omdat er (nagenoeg) altijd genoeg boten zijn. Ook 's avonds kan tot zonsondergang worden gezeild. U kunt meenemen wie u wilt, een clubgenoot, of een (gratis) introducé, maar u kunt ook alleen zeilen. Heeft u (nog) geen zeilbevoegdheid dan kunt toch zeilen met andere leden, en/of deelnemen aan evenementen en instructies.

Lid worden en zeiltest voor zeilbevoegdheid

Als u lid wilt worden meldt u zich aan bij de secretaris via het aanmeldformulier op deze site. Daarna wordt u - als u bovenaan de wachtlijst staat - uitgenodigd voor een kennismaking met haven, clubhuis, en met (een lid van) de zeilcommissie. Bij die kennismaking gaat u ook even zeilen, waarbij van verenigingswege wordt ingeschat of u de vaardigheid bezit om zelfstandig en veilig te varen, dan wel die binnen korte tijd zal hebben (de zgn. 'introtest'). Bij niet-ervaren zeilers wordt soms geadviseerd om eerst nog lessen te nemen bij een zeilschool. De vereniging is namelijk géén zeilschool waar je kunt leren zeilen. Wel is er, met name voor nieuwe leden, die de boot (of dit type boot) nog net niet volledig de baas zijn, vrijwel elke week een verenigingsinstructie. Doel hiervan is dat de vaardigheid binnen korte tijd wordt verhoogd tot het niveau dat nodig is om zelfstandig en veilig te kunnen zeilen tot en met windkracht 4. Na overleg met de zeilcommissie gaat – altijd na tenminste 1 verenigingsinstructie- elk nieuw lid op voor een zeiltest waarbij naar verwachting de zelfstandige zeilbevoegdheid wordt verkregen. Mensen met enige zeilervaring en/of met een zeildiploma op CWO-2 niveau zullen in het algemeen direct en zonder problemen voor deze zeiltest slagen. De eisen voor een bevoegdheid Bft 6 en voor de spinnakerbevoegdheid zijn uiteraard aanzienlijk hoger dan die voor Bft 4; deze komen aan de orde voor die leden die meer willen dan de 'basis'bevoegdheid Bft 4.

Waar zijn haven en clubgebouw?

De vereniging was tot en met 2011 gevestigd op Kaageiland. En sinds begin 2013 hebben we een prachtig nieuw clubhuis met haven op het recreatie-eiland Koudenhoorn. Aan de Groote Sloot, dus dicht bij het Joppe. 

Haven KoudenhoornClubactiviteiten

Er worden voor de liefhebbers zeilinstructies gegeven, en zeilmiddagen, dagtochten en onderlinge zeilwedstrijdjes georganiseerd. Verder worden er zeilweekends in Friesland gehouden en zijn er evenementen aan het begin en einde van het zeilseizoen. In de winter zijn er excursies naar musea en plaatsen waar watersport en scheepvaart centraal staan. Zo zijn er cursussen geweest over het BPR, zeilfysica en schiemannen. 

  

 

Contributie per jaar

Gewoon (of hoofd) lid, iedereen die minimaal 18 jaar is € 242,-
Partnerlid; voor samenwonende partners die er zelfstandig op uit willen gaan € 81,-
Jeugdlid, inwonende kinderen van leden, min. 18, max 24 jaar oud € 81,-
Donateurs (minimum bijdrage) € 30,-

 

Voor nog meer inlichtingen stuur een e-mail naar de Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Lid worden is nog mogelijk, maar er is op het moment wel een wachtlijst.

U kunt zich aanmelden via het menu bij Introductie - Aanmeldformulier.